Een kleurrijk plein

Plein

Uit de ouderenquête, afgenomen eind vorig schooljaar, kwam met stip op nummer 1 dat de ouders niet tevreden zijn over het plein!

Het plein is opnieuw bestraat, er staan doeltjes en een nieuw duikelrek. Alleen ziet het er nog kleurloos uit. Daarom hebben we een prijsvraag uitgezet. Alle leerlingen mochten een ontwerp maken om het plein meer kleur te geven.

Veel kinderen hebben ontwerpen ingeleverd en konden niet wachten op de uitslag wie de winnaar zou worden. Een commissie van 3 mensen: Julian Paulusma, juf Lysbeth en Jeanette Scheffer hebben de tekeningen bekeken. In plaats van 1 winnaar, zijn er 4 winnaars uit de bus gekomen.

Van elk van hun tekeningen zijn delen gebruikt: de knikkerpotjes van Youri Westra, de bloemen van Siem/Tessel Faber, het hinkelblok, kruisje/rondje en de kleur van het voetbalveld, door Agnita Westra en de paadjes zijn van Sem Loomeijer. Zijn ontwerp was de basis voor het nieuw te beschilderen plein.

Nu hebben we een prachtig ontwerp, alleen dit moet ook nog geschilderd worden.

We hebben al een paar enthousiaste ouders gevonden... maar er kunnen nog meer bij.
Wilt u ons helpen.. geef u op!

Vervolg na de herfstvakantie:

Maandag 20 oktober wordt het plein schoongemaakt door leerlingen van het SBO en onze concierge Daan

Dinsdag 21 oktober wordt met leerlingen van de groepen 7&8 het ontwerp op het plein getekend o.b.v. Jeanette Scheffer. De rest van de week kunnen leerlingen samen met ouders de sjablonen in kleuren.

Dit alles met mooi weer natuurlijk!