Kinderboekenweek 2014

Kinderboeken week 2014

Woensdagmorgen 1 oktober werd o.l.v. groep 8, de Kinderboekenweek spetterend geopend op de Zwetteschool. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar 'feest'.

De kinderen hebben een mooi, gevarieerd programma meegemaakt.

Iedere klas heeft nieuwe boeken gekocht voor in de klas. In de groepen zijn we met deze nieuwe boeken aan de slag gegaan. Bij  de kleuters resulteerde dit in een heus neuzenfeest! Zij hadden het boek gelezen van ‘ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?’

Ook kwam er een illustrator/schrijfster in alle groepen. De kinderen hebben een eigen illustratie gemaakt met een gedicht. De lessen waren afgestemd op de leeftijdsgroep.

Op woensdag 8 oktober mochten alle kinderen kijken naar de voorstelling  “Kaft, blaadjes en letters”. Dit was een circustheatervoorstelling met als centraal thema het ontstaan van een boek.

Het hele proces kwam  aan bod, van het idee van de schrijver tot aan een kleurrijke weergave van het traditionele drukproces van een boek, met als afsluiting een feestelijke boekpresentatie.

Met vertelkunst, clownesk theater en verschillende circustechnieken( jongleren, rolabola, goocheltrucs, koorddansen) werd er een fantasiewereld gecreëerd waarin de kinderen  mee reizen  langs verschillende personages en plaatsen.

We sluiten de kinderenboeken week af met een boekenruilbeurs op vrijdag 24 oktober
Iedereen, dus ouders en kinderen,  mogen tot donderdag 22 oktober boeken inleveren bij hun eigen  leerkracht. Dit kunnen dus zowel kinder- als boeken voor volwassenen zijn.

In ruil daarvoor krijg je een gekleurd bonnetje en met dat bonnetje kan je dan op de boekenruilbeurs een nieuw boek “kopen”
De boekenruilbeurs start om 13.15 uur en duurt tot 14.00 uur.

De kinderboeken liggen in de kleuterklassen en de boeken voor volwassenen liggen in het wijkgebouw.