Nieuw bij de gemeente: het kindpakket!

NIEUW! HET KINDPAKKET

U kunt voor uw kind vanaf nu gebruik maken van het Kindpakket. Het Kindpakket is voor kinderen uit bijstandsgezinnen of gezinnen met laag inkomen (maximaal 10 % meer dan de bijstand, op onze website staat precies hoeveel u maximaal mag verdienen). Met het Kindpakket kunnen kinderen een vergoeding krijgen voor het beoefenen van een sport, muziekles of hobby. Daarnaast worden een laptop voor school en het zwemdiploma A vergoed; maar ook bijvoorbeeld een bioscoop- of pretparkbezoek, internetabonnement of identiteitskaart kunt u opgeven.

Hoe vraagt u het Kindpakket aan?

Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl en zoek op: ‘Kindpakket’. U komt bij de pagina voor het Kindpakket en de bijdrageregeling minima.

Maakt u andere kosten voor uw kinderen?

Heeft u extra kosten voor uw kind(eren) voor bijvoorbeeld schoolbenodigdheden of schoolreisje? Dan kunt u contact met opnemen Stichting Leergeld. Zij vergoeden ook andere kosten die niet vallen onder het Kindpakket. Bijvoorbeeld het zwemdiploma B of een fiets.

Kijk op de website www.leergeldsneek.nl voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@leergeldsneek.nl