Kinderboekenweek 2016 "Voor altijd jong!"

Opa´s en oma´s spelen vaak een grote rol in het leven van opgroeiende kinderen. Dit jaar was het nog in het nieuws; nergens passen opa´s en oma´s zo veel op als in Nederland. Er zijn veel kinderboeken verschenen met een hoofdrol voor opa´s en oma´s. Deze boeken én de opa's en oma's, stonden afgelopen weken centraal tijdens de Kinderboekenweek.

Meester Cyrus als oma, juf Astrid als Roodkapje en meester Bart als jager. Zomaar een paar voorbeelden van de opening van de Kinderboekenweek. Per unit hebben de meesters en juffen een voorstelling gemaakt voor de kinderen van een kinderboek over opa's en oma's .

Tijdens de Kinderboekenweek is in alle groepen extra aandacht besteed aan boeken. Zo ook in groep 6a. Vertellen over je favoriete boek.

Een plein en school vol met opa's, oma's, pakes en beppes! Afgelopen woensdag kwamen ze lunchen en spelletjes spelen met hun kleinkinderen.

Daisy en Iris uit groep 8b schrijven hierover het volgende in hun taalschrift.

Opa's en oma's op bezoek

Woensdag 12 oktober kwamen de opa's en oma's gezellig op bezoek. Rond half 12 kwamen de pakes van Ylse. Die hadden we geïnterviewd met onze zelfbedacht vragen. We zijn veel te weten gekomen over hoe de school vroeger was. Daarna gingen we ook gezamenlijk eten. Na het eten hebben we leuk buiten gespeeld. Ook de opa's en oma's dede mee met de spelletjes. We gingen binnen ook spelletjes doen. Doordat het zo leuk was ging de tijd snel. Na een hele leuke middag gingen we weer naar huis. Groetjes, Daisy en Iris

Bedankt opa's en oma's voor deze fantastische middag.