Verkeersfeest!

Op het schoolplein van is vanmorgen het verkeersfeest gehouden. Op het plein  werden een speciaal verkeersbord- en keurmerk onthult.

We ontvingen  het keurmerk eerder van het Regionaal Verkeersveiligheid Friesland (ROF). De ROF beloont hiermee scholen waar verkeersonderwijs een vaste plek heeft in het les- en bestuursprogramma.

Ook werd een zogenaamd ‘stop- en dropbord’ gepresenteerd. Het verkeersbord, dat werd ontworpen door Agnita Westera, krijgt een plaats op de gelijknamige zone in de Hugo de Grootstraat.
De zone voor flitsparkeren moet ervoor zorgen dat de verkeerstroom rond de school gereguleerd wordt. De zone moet voorkomen dat ouders niet recht voor het schoolplein hun kinderen afzetten.

Na de festiviteiten op het plein, was er voor alle kinderen een heerlijk gebakje en limonade champagne in de verkeersbordkleuren.